Blog

28 Μαρ
0

Δελτίο Τύπου – Δήλωση Δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη

Ως Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας, θα ήθελα να ενημερώσω για άλλη μια φορά με υπευθυνότητα τους συμπολίτες μας, ότι οριστικώς και αμετακλήτως με σοφία η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για το θέμα της διεκδίκησης επαναληπτικών εκλογών, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα. (περισσότερα…)

Περισσότερα
14 Μαρ
0

Δελτίο τύπου από τον συνδυασμό “Ωρα Ευθύνης” για τη συζήτηση στο ΣτΕ

Σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως ήταν προγραμματισμένο, η αίτηση αναίρεσης του συνδυασμού μας «Ώρα Ευθύνης», κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών. (περισσότερα…)

Περισσότερα
26 Ιαν
0

Δελτίο τύπου “Ώρα Ευθύνης” – 25.01.24

“Αλεξάνδρεια, 25 Ιανουαρίου 2024”

Στις 24-1-2024 κατατέθηκε από τον συνδυασμό μας “Ώρα Ευθύνης” ενώπιον του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας αίτηση αναίρεσης κατά της υπ’ αριθ. Α7/2024 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας με την οποία ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 15/ΕΠ/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας που αφορούσε την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2024. (περισσότερα…)

Περισσότερα
16 Ιαν
0

Απάντηση του γραφείου τύπου του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” στην κα Θεοδώρα Κουρκουτά

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν…

Ή δεν διαβάζετε τις ανακοινώσεις μας και έχετε ελλιπή ενημέρωση ή διαβάζετε και έχετε πρόβλημα κατανόησης απλού κειμένου. (περισσότερα…)

Περισσότερα
08 Δεκ
0

Πρόσληψη ενός χειριστή εκσκαφέα με σύμβαση εργασίας οκτώ (8) μηνών, για κάλυψη εποχικών αναγκών του Δήμου Αλεξάνδρειας

(ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθ. ΣΟΧ 4 /2023
για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Αλεξάνδρειας, που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και συγκεκριμένα:

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός

θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Κλάδος / Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός

ατόμων

102

Δήμος Αλεξάνδρειας

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

ΔΕ Χειριστών
Μηχανημάτων
Έργου / ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέα – Φορτωτή )

8 μήνες

1

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 62, Τ.Κ. 59300, Αλεξάνδρεια, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού, υπόψη κ. Βασιλικής Θεοδωρίδου (τηλ. επικοινωνίας: 23333 50144).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Από 12 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου 2023

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Περισσότερα
30 Νοέ
0

“Χριστούγεννα στην Πόλη – 2023” Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 • Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου μας.
 • Μουσική συναυλία με τη Λίλα Τριάντη .

Στον αύλειο χώρο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας .
Ώρα έναρξης 19.30


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 • Παιδική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου Ξεχασμένης “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ”

Στην αίθουσα του θεάτρου του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.
Ώρα 19.00-20.00

 • Μουσική βραδιά με τραγούδια παραδοσιακά, λαϊκά. ποντιακά κ.α. με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και μουσικών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στον αύλειο χώρο του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.
Ώρα έναρξης 20.00.


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 • Ερχομός του ΑΪ- Βασίλη στο Σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας με τη συνοδεία της δημοτικής Φιλαρμονικής με τελικό προορισμό το Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ώρα άφιξης Αϊ Βασίλη 19.00

 • “Κάλαντα στην πόλη” από τη Δημοτική Φιλαρμονική

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 • Ομάδα “Κόκκινες μύτες”. Ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά κόλπα, απίθανοι διαγωνισμοί , θεατρικά σκετσάκια, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, αστείες γκάφες, εκπλήξεις, άπειρο γέλιο και πολύς χορός θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο πάρτυ.

Στον αύλειο χώρο του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλεξάνδρειας .
Ώρα έναρξης 19.00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 • Εκδήλωση “ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ” από τα ΚΔΑΠ Αλεξάνδρειας και Κορυφής του Δήμου μας.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χορευτική παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για το ‘’Make a wish ‘’ κάνω μια ευχή Ελλάδος .

Στον αύλειο χώρο του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.
Ώρα έναρξης 17.00

 • Μουσική παρέλαση με τη ‘’Μπάντα Δρόμου’’ του Κρουστόφωνου.

Πολυμελής μπάντα 10-15 ατόμων παίζει, τραγουδά και κινείται σε βραζιλιάνικους, latin και ελληνικούς ρυθμούς, με κρουστά και πνευστά όργανα.

Εκκίνηση από τον αύλειο χώρο του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας .
Ώρα εκκίνησης 19.00


ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 • Χριστουγεννιάτικη συναυλία ‘’Το θείο δώρο’’ από τις Δημοτικές χορωδίες ‘’Μελισσάνθη’’ και ‘’Αλεξανδρινές φωνές’’.

Στην αίθουσα του θεάτρου του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.
Ώρα έναρξης 20.00


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 • Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, Dj , μουσική και χορό, αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους.

Στον αύλειο χώρο του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.
Ώρα έναρξης 19.00

Καλές γιορτές !!!

Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Περισσότερα
13 Νοέ
0

Νέοι τίτλοι βιβλίων στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Αλεξάνδρειας και Πλατέος

Η φιλαναγνωσία ανθίζει στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην Αλεξάνδρεια και στο Πλατύ. Αυτή τη φορά με την προμήθεια 366 νέων τίτλων βιβλίων, οι οποίοι καταλογογραφούνται και κατανέμονται καθημερινά στους αντίστοιχους τομείς για να είναι διαθέσιμοι στα ράφια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. (περισσότερα…)

Περισσότερα
13 Νοέ
0

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, Επέτειο του Πολυτεχνείου

Πρόγραμμα 

Σας γνωρίζουμε ότι στις 17 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή, θα λάβουν χώρα στην πόλη της Αλεξάνδρειας, με την ευκαιρία του Εορτασμού της Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, οι παρακάτω εκδηλώσεις: (περισσότερα…)

Περισσότερα
10 Νοέ
0

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι από την ΠΕΜΠΤΗ 09/11/23 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας,, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027».

Στόχος της Πράξης είναι η εφαρμογή προγραμμάτων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας, μέσω της στήριξης των ομάδων του τοπικού πληθυσμού που απειλούνται ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  αίτηση από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως (σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και ώρες 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.  στο γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκεται στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, τ.κ. 59300 Αλεξάνδρεια.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23330 53071 & 23330 53072

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησής τους, διάρκειας τουλάχιστον 15 ημερών. Η ένταξη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο ισχύει για ένα έτος από την κατάθεση της αίτησης. Μετά τη λήξη των παραπάνω προθεσμιών δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για διάρκεια ενός έτους και μέχρι τη νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων.

Δικαιολογητικά εγγραφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο:

1. Αίτηση ενδιαφερομένου
2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ
4. Πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης (π.χ. ΔΕΗ, Δ.Ε.Υ.Α.Α.) ή Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας
5. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1)  και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος  2022 του αιτούντος και όλων των ενήλικων μελών
6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) του αιτούντος και όλων των ενήλικων μελών.
7. Αντίγραφο δήλωσης ΕΝΦΙΑ όπου φαίνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας  του αιτούντος και όλων των ενήλικων μελών.(σε περίπτωση που προκύπτει ακίνητη περιουσία στο Ε9).
8. Αίτηση ΚΕΑ από την οποία προκύπτει η μη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη συμμετοχής σε άλλο επισιτιστικό πρόγραμμα.
9. Οποιαδήποτε επιπλέον δικαιολογητικά ζητηθούν κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, ιατρική γνωμάτευση, πιστοποίηση αναπηρίας).

Για το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  αίτηση από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως (σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού) και ώρες 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.  στο γραφείο του Κοινωνικού Φαρμακείου, που βρίσκεται στη Δημ. Αγοράς 64, τ.κ. 59300 Αλεξάνδρεια.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23330 41456 

Δικαιολογητικά εγγραφής στο Κοινωνικό Φαρμακείο:

1.  Αίτηση ενδιαφερομένου
2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου & άδειας παραμονής σε ισχύ
4. Πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης (π.χ. ΔΕΗ, Δ.Ε.Υ.Α.Α.) ή Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας
5. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1)  και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2022.
6. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) 2022.
7. Αντίγραφο δήλωσης ΕΝΦΙΑ όπου φαίνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας (σε περίπτωση που προκύπτει ακίνητη περιουσία στο Ε9).
8. Οποιαδήποτε επιπλέον δικαιολογητικά ζητηθούν κατά περίπτωση (κάρτα ανεργίας, ιατρική γνωμάτευση, πιστοποίηση αναπηρίας).

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Περισσότερα
10 Νοέ
0

Ανακοίνωση για την πρόσληψη Καθηγητή Χορωδίας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου – με ωρομίσθια απασχόληση, συνολικού αριθμού ενός (1) ατόμου για τη λειτουργία των Δημοτικών Χορωδιών (Μελίκης & Πλατέος) , και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός

θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός

ατόμων

01

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

ΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Οκτώ (8) μήνες

1

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία ή μη εργάσιμη), τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Διόρθωση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 10 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΟΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11/2023 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2023

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Οδός Βεροίας – Δημοτικό Κολυμβητήριο, Τ.Κ.59300 Αλεξάνδρεια, απευθύνοντάς την στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας, υπόψη κας Ανθής Παπαδοπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 2333053442 – 53450). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.


Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Περισσότερα
123