Δημοτική Βιβλιοθήκη και Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η “Ώρα Ευθύνης”, παρά τα προβλήματα και τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπήρξαν, παρά τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδώσει στους δημότες δυο πραγματικούς πνεύμονες πολιτισμού.

Μετά από χρόνια – κι αφού είχαν προηγηθεί δυσάρεστες καταστάσεις, όπως πλημμύρες που οδήγησαν στην καταστροφή δεκάδων τόμων βιβλίων – παραδώσαμε προς χρήση στους συνδημότες μας τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας.

Χάρη στις προσπάθειες υπαλλήλων και εθελοντών το φθινόπωρο του 2016 ολοκληρώσαμε την μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το παλιό κτήριο στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του Συνεδριακού – Εκθεσιακού Κέντρου Αλεξάνδρειας) .

Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου αυτής με την αρωγή του Δήμου Αλεξάνδρειας ή φορέων του Δήμου (όπως η Κ.Ε.Δ.Α) έχει διοργανωθεί πλειάδα εκδηλώσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων και ομιλιών.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας

Το διαμάντι της Αλεξάνδρειας.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας. Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο λειτουργούν προσωρινές εκθέσεις και παρουσιάσεις, ενώ από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του φιλοξενεί θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις και ημερίδες.

Εμείς στην “Ώρα Ευθύνης” είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι επειδή μετά από τρεις δεκαετίες καταφέραμε, με την ενεργό οικονομική συμμετοχή του Δήμου, να μετατρέψουμε σε ζωντανό κύτταρο πολιτισμού ένα κτήριο που έστεκε νεκρό στο κέντρο της Αλεξάνδρειας. Σε έναν χώρο που παρουσιάζονται ατομικά ή ομαδικά έργα και δημιουργίες συνδημοτών μας και όχι μόνο.

Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας
Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας
Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας