Υποψήφιος Δήμαρχος

Συνδημότισσες και Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι,

στις 8 Οκτωβρίου καλείστε για μια ακόμη φορά να επιλέξετε τον δήμαρχο και το συνδυασμό που θα διοικήσει τον Δήμο Αλεξάνδρειας την επόμενη πενταετία.

Η «Ώρα Ευθύνης», που δημιουργήθηκε το 2014, ήταν γέννημα των αναγκών του Δήμου μας – λίγα μόλις χρόνια μετά από τη συνένωση των 4 Δήμων που σήμερα αποτελούν τις 4 Δημοτικές Ενότητες μας (Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος).

Ο συνδυασμός μας τόσο το 2014 όσο και το 2019 ήταν ένα καλά δομημένο και απόλυτα ισορροπημένο σχήμα.

Το ίδιο παραμένει και τώρα, το 2023. Εμείς στην «Ώρα Ευθύνης», δεν είμαστε ένα συγκυριακό δημιούργημα με συγκεχυμένες στοχεύσεις και αόριστο προγραμματισμό αλλά αποτελούμε μια δυνατή ομάδα που γνωρίζει και συνθέτει απόψεις και μπορεί να τις μετατρέπει σε έργο προς όφελος των συνδημοτών μας και των κατοίκων του Δήμου μας.

Είμαστε όλοι μαζί εδώ, άνθρωποι με διαφορετικά βιώματα, κοινωνικές ή πολιτικές καταβολές, επαγγελματικές πορείες, πολυεπίπεδη κοινωνική προσφορά. Είμαστε οι συνδημότες σας που ήταν, είναι και θα εξακολουθήσουν να παραμένουν ενεργοί σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής του τόπου μας.

Μετά από 9 χρόνια και έχοντας πλέον την εμπειρία, η «Ώρα Ευθύνης» και εγώ διεκδικούμε για μια ακόμη φορά την ψήφο σας.

Μέσα από δυσκολίες που συναντήσαμε και συναντούμε καθημερινά, καταφέραμε να κρατήσουμε όλα αυτά τα χρόνια το Δήμο Αλεξάνδρειας όρθιο και λειτουργικό.

Σας καλώ να θυμηθούμε μαζί την οικονομική κρίση και τα capital controls, την περικοπή χρηματοδοτήσεων, την υποχρέωση των Δήμων να καταθέσουν τα αποθεματικά τους, τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, την αύξηση των αρμοδιοτήτων των Δήμων χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προσωπικού και των πόρων.

Φίλες και Φίλοι,

μετά από εννέα χρόνια μπορώ και στέκομαι ενώπιων σας και κοιτάζοντάς σας στα μάτια σας λέω ότι ακολουθήσαμε και ακολουθούμε τις δεσμεύσεις μας. Και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να τις ακολουθούμε πιστά, πάντα με μοναδικό μας γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας, των συνδημοτών μας και των κατοίκων της περιοχής μας!

Αν ο χρόνος γύριζε πίσω σας λέω πως στις περισσότερες περιπτώσεις θα έκανα τις ίδιες επιλογές. Στις περισσότερες περιπτώσεις! Αναπόφευκτα έχουν γίνει και λάθη ή κακές επιλογές. Όλοι όμως γνωρίζουμε πως οι μόνοι που δεν κάνουν λάθη ή κακές επιλογές είναι αυτοί που μένουν άπραγοι.

Καταφέραμε πολλά για δυο συγκεκριμένους λόγους:

  1. ήμασταν αποφασισμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας
  2. όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν δείξαμε ευελιξία, προσαρμοστικότητα, υπομονή και επιμονή.

Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω και σας καλώ να περιηγηθείτε στον ιστότοπο της «Ώρας Ευθύνης», για να διαπιστώσετε ότι όλα αυτά τα χρόνια τόσο ο συνδυασμός μας όσο και εγώ προσωπικά κινηθήκαμε δυναμικά και κυρίως αποτελεσματικά ώστε ο Δήμος μας να αποκτήσει τις βάσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει μπροστά.

Σας καλώ όλους και όλες να στηρίξετε και πάλι την «Ώρα Ευθύνης», επειδή το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στο τόπο μας και στο μέλλον μας. Ένα μέλλον το οποίο φαίνεται και μέσα από την ανανέωση του συνδυασμού μας με νέα δυναμικά πρόσωπα που και αυτά – όπως και οι παλιότεροι υποψήφιοι – έχουν επαφή με την κοινωνία μας που εξελίσσεται.

Σας καλώ στις 8 Οκτωβρίου να στηρίξετε και πάλι την «Ώρα Ευθύνης» επειδή γνωρίζετε όλοι πως είναι ο μοναδικός συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει το Δήμο μας ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΣΤΑΘΕΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ!

Σας ευχαριστώ.

Παναγιώτης Γκυρίνης
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας