Αντιλαμβανόμαστε την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η κα Κουρκουτά. Ευρισκόμενη σε αυτή τη δυσχερέστατη θέση και μπροστά στην κατακραυγή ανθρώπων που την εμπιστεύτηκαν, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της κατάθεσης ενός συνδυασμού με λάθη, που οδήγησαν στον αποκλεισμό. Ορθώς έπραξε. Αυτό έπρεπε να κάνει εξ αρχής.

Για τις ανάγκες της εκτόνωσης του εκρηκτικού κλίματος που αντιμετωπίζει από συμπολίτες μας που την εμπιστεύτηκαν και είχαν κατά νου πέραν της προσφοράς στον τόπο και την προοπτική διευθέτησης προσωπικών θεμάτων, μίλησε και πάλι για την (μηδενική) πιθανότητα επανάληψης των εκλογών. Ως ένα βαθμό κατανοητό και αυτό…

Όμως έστω και την τελευταία στιγμή, συνεχίζει να καταφεύγει σε υβριστικές εκφράσεις αναφερόμενη στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γκυρίνη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ανίκανο»! Φυσικά προκαλώντας τα ειρωνικά χαμόγελα ακόμη και αυτών που στέκονταν δίπλα της στην συνέντευξη, η οποία ήταν μάλλον η εκφορά του «δεύτε τελευταίον ασπασμόν»… Αυτό διότι «ανίκανος», μετά βεβαιότητας σήμερα, είναι αυτός που δεν κατάφερε να καταθέσει έναν απλό συνδυασμό χωρίς σφάλματα!

Σε κάθε περίπτωση και για τελευταία φορά αναφέρουμε:

  • Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως υπαίτιος για την αποτυχία κατάθεσης συνδυασμού εκ μέρους της κας Κουρκουτά. Χρησιμοποίησε τα μέσα που του δίνει η πολιτεία με τις κείμενες διατάξεις και τίποτε πέραν αυτού.
  • Εξακολουθούμε να θεωρούμε για τον Δήμο μας άσχημη την εξέλιξη, διότι θα στερηθεί μιας επί πλέον αντιπολίτευσης.
  • Εμμένουμε στην άποψη που διατυπώσαμε και που έλεγε ότι αν είναι δυνατόν θα χρησιμοποιήσουμε άξιους ανθρώπους που επέλεξαν να θέσουν υποψηφιότητα με τον μη κατατεθέντα συνδυασμό και θα το κάνουμε χωρίς την παραμικρή αναστολή.

Το θέμα έληξε.
Ο Δήμος μας προχωράει, υπεύθυνα, σταθερά, μπροστά.
Νέα συζήτηση μετά από πέντε χρόνια, όπως ορίζει ο νομοθέτης.

Για τον συνδυασμό “Ώρα Ευθύνης”
Ο επικεφαλής
Παναγιώτης Γκυρίνης, Δήμαρχος Αλεξάνδρειας