Αγαπητά μας παιδιά

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θέλω να εκφράσω από καρδιάς τα θερμά μου και ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλες και όλους που πετύχατε την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Είναι μια σημαντική στιγμή που δικαιώνει τον αγώνα και τις προσπάθειες που καταβάλατε σε όλη την πορεία των μαθητικών σας χρόνων.

Τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας και σας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσετε εφόδια, δεξιότητες και γνώσεις και κυρίως να βιώσετε εμπειρίες που θα είναι συντροφιά και οδηγοί στις αποφάσεις της ζωής σας.

Σας εύχομαι να την αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να κάνετε πραγματικότητα τους στόχους και τα όνειρά σας.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς σας που όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις όποιες δυσκολίες τους, ήταν κοντά σας συμπαραστάτες και αρωγοί για να σας στηρίξουν ψυχικά, οικονομικά και ηθικά στο δύσκολο και επίπονο αγώνα σας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς σας που σε όλη τη μαθητική σας διαδρομή ήταν κοντά σας και στήριξαν ηθικά, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά την προσπάθειά σας.

Παράλληλα, απευθυνόμενος σε όσους, όσες δεν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους, είναι καλό να γνωρίζουν ότι η επιτυχία στη ζωή δεν εξαρτάται από την έκβαση ενός και μόνο αγώνα αλλά συνίσταται από πολλές μάχες τις οποίες πρέπει να δώσουμε και καμία από αυτές δεν πάει χαμένη ακόμη και αν δεν είχε το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Η συνέχεια της προσπάθειας, όπως επίσης ο επαναπροσδιορισμός των στόχων και επιδιώξεων μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους ζωής και δημιουργίας.

Από καρδιάς εύχομαι σε όλους σας και όλες να έχετε στη συνέχεια ένα όμορφο και δροσερό καλοκαίρι και να μην ξεχνάμε ότι η καταξίωση και τα όνειρα κατακτιούνται με καθημερινές προσωπικές μάχες.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ